26 juni, 2020

5 handige apps om content te maken

Ik las van de week ergens dat mensen gemiddeld 10 apps gebruiken. Dat is best nog wel veel! Naast mijn vaste apps, voor bijvoorbeeld online bankieren en social media gebruik ik ook apps om content te maken. Gewoon op mijn mobiel voor bijvoorbeeld Instagram Stories. Of om een advertentie te ontwerpen. In deze blog deel ik 5 handige apps om content te maken op jouw mobiel.

5 apps die ik gebruik als content maker

Met apps kun je op een mobiel direct in app content schieten (foto’s en video’s) bewerken en plaatsen. Je hebt apps voor fotografie, video, tekst (fonts) en design. Ik duik mijn ‘foto en video’ mapje in op mijn mobiel want daar staan alle apps die ik als content creator gebruik om content te maken. Maar ik deel alleen 5 apps om content te maken, die ik continue gebruik, los van Instagram.

Eerst een side note: gebruik voor foto’s en video als het kan altijd de camera op je mobiel. Vooral als je een nieuwe mobiel hebt, dan is de kwaliteit vaak veel beter dan in app gebruik. PS: de camera in Facebook messenger is wel goed! En de filters zijn fantastisch.

5 apps om content te maken

Lightroom

Dit is voor mij de app om mijn foto’s snel op mobiel te kunnen bewerken. Foto’s die ik met mijn mobiel en camera maak, bewerk ik meestal direct in Lightroom. In de app heb ik mijn bewerkingen opgeslagen, dus deze kan ik vaak meteen toepassen. Soms een beetje aanpassen en klaar.

Tip: heb je Twitter dan kun je de filters in de app gebruiken om foto’s te bewerken. De filters zijn goed en geven foto’s net dat beetje extra.

Quik

Quik ben ik gaan gebruiken sinds de training ‘filmen met je mobiel’ van video expert Geertje. In Quick edit ik mijn video’s voor IGTV. De beelden neem ik van tevoren op en monteer ik verder in Quick. Leuke cover, overgang en muziek toevoegen en klaar is Kees.

Unfold

De app voor mooie en stylish templates! Vaak gebruik ik Unfold om een story mooi te ontwerpen. Niet de gehele story want dat vind ik weer storend. Maar tussen alle stories door een mooi opgemaakte template om de kijker wakker te schudden. Want het maakt stories divers en leuk om naar de te kijken. Soms gebruik ik Unfold ook om een foto voor op de feed op te maken. Ook leuk om een keertje wat anders te laten zien.

Mojo

Wat ben ik blij met deze app! Met Mojo kun je zoveel moois maken met de klant-en-klare (motion) templates. De templates zijn geordend op diverse thema’s: fashion, travel, fotografie, marketing en een veel meer. Er is voor alles wel een template te gebruiken. Mijn meest gebruikte thema’s zijn food en fotografie. Je kunt bijvoorbeeld ook video in de templates uploaden. Dat zorgt weer voor meer dynamiek in bijvoorbeeld stories.

Retouch

Soms wil je iets op een foto verwijderen. Ik verwijderen met Retouch een lantarenpaal, vuilnisbak, auto of zelf mensen die niet passen in mijn foto. Sorry but not sorry! Soms heb ik het geduld niet om te blijven wachten tot dat mensen niet meer door het beeld lopen. En ja, soms denk ik dat de gemeente voor de leuk overal, maar borden plaats. Dus met een druk op de knop ‘poef’ weg die blokkades. Dankje Retouch!

Dit waren mijn 5 handige apps om content te maken die regelmatig gebruik. Misschien gebruik jij een van deze apps? Of een andere app die ik ook zeker moet gaan gebruiken. Laat het in de comments weten, dan zal ik er zeker naar kijken.

Lees ook mijn blog over efficiënte content planning in Trello voor een goed overzicht van jouw content strategie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom op mijn blog!

Wat leuk dat je wilt lezen over mijn manier van content strategie en creatie. Maar op dit blog zal ik je ook meenemen in mijn avonturen als influencer en content creator. En zo nu en dan wat persoonlijke verhalen vertellen.

Je kunt mij ook volgen op the gram voor dagelijkse frisse portie content!

Weggever boek ontwerp

Mijn gratis e-book

Creëer waardevolle content voor jouw klanten!

 

In dit e-book leer je hoe je content inzet om:

 

Je expertstatus te claimen

Je positie op de markt te versterken

Meer (potentiële) klanten aan te trekken

 

Het is een interactief werkboek vol vragen waarmee je achterhaalt welke contentstrategie bij je past. Ook zit er een handige content checklist in, waarmee je kunt controleren of je content klopt bij wat je wilt bereiken!

You have Successfully Subscribed!